Waarom ik ben gestopt met het zijn van een babyslaapconsulent?

Het leek de perfecte nieuwe carrière. Ik vond het geweldig om ouders te helpen en advies op sociale media te plaatsen. Ik had gewoon geen idee hoe giftig het zou zijn.

Ik wist niets over babyslaap voordat ik moeder werd.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik talloze uren besteed aan het lezen over de dingen waarvan ik dacht dat ze het belangrijkst waren: zwangerschap, geboorte, herstel na de bevalling, voeding, mijlpalen, onderwijs, spraak … Vrijwel alles behalve slaap. Ik nam naïef aan dat mijn baby na een paar weken vanzelf langere stukken zou gaan slapen, en dat die drie uur durende wake-ups vanzelf zouden verdwijnen. (Spoiler: dat deden ze niet.) Pas toen mijn zoon drie maanden oud was, leerde ik van een andere moeder over het concept van een ‘wake window’. Dit was het begin van mijn reis om alles te leren wat er te weten viel over baby- en peuterslaap. Ik raakte gepassioneerd in het helpen van andere ouders bij het vinden van slaap, voltooide een slaapadviescertificaat en lanceerde mijn kleine bedrijf, voornamelijk via sociale media.

Ik heb echt genoten van het bouwen van mijn op slaap gerichte Instagram-account, het publiceren van dagelijkse berichten en verhalen over slaaptrucs en tips, terwijl ik ook mijn eigen persoonlijke ervaringen deelde over de ups en downs van mijn kind slaap reis. Ik genoot ervan andere ouders te kunnen helpen de slaap van hun kind te verbeteren, en uiteindelijk die van henzelf, omdat slapen met een baby soms kan voelen als proberen de heilige graal te vinden. Ik vond het geweldig om met ouders te kunnen werken om te ontdekken wat het beste werkte voor hun gezin. Soms betekende dat dat ze hen gerust moesten stellen dat ze niet ‘hun baby verpesten’ of ‘krukken maakten’ door ze in slaap te wiegen of te verzorgen. Andere keren betekende het ouders leren hoe ze slaaptrainingsmethoden moesten gebruiken, en hen eraan herinneren dat het geen schande was om dit te doen. Het was nooit mijn plaats om te beoordelen wat een gezin besloot te doen, ik was er gewoon om hen te ondersteunen en te begeleiden.

Helaas realiseerde ik me al snel dat de wereld van babyslaap een zeer verdeelde, en uiteindelijk, giftige. Als ik een post zou delen over veilige co-sleeping-praktijken, zou ik opmerkingen en privéberichten ontvangen over hoe ik me zou moeten schamen voor het vergoelijken van onveilige praktijken en het in gevaar brengen van baby’s. Maar als ik een post zou delen over slaaptrainingsmethoden om baby’s aan te moedigen alleen in hun wieg te slapen, zou ik evenveel opmerkingen en berichten ontvangen over hoe ik me opnieuw zou moeten schamen voor het goedpraten van onveilige praktijken en baby’s in gevaar brengen. Het begon te voelen alsof, wat ik ook postte of hoe niet-oordelend ik ook probeerde te zijn, ik zou worden gebombardeerd met haat. Ik kreeg dagelijks berichten van vreemden die me vertelden dat ik gewoon niet kon geloven in samen slapen, terwijl ik ook geloofde dat het zo is acceptabel om te slapen trein.

Ik wist dat het hebben van een openbare sociale media-account me zou openstellen voor kritiek. Toch besloot ik na ongeveer een jaar te stoppen met slaapadvies. Ik vind de eindeloze kennis op sociale media over babyslaap nog steeds behoorlijk fascinerend, maar het komt ook met sterke en felle meningen, waarvan ik het navigeren en verdedigen beu was. De constante behoefte om mijn eclectische en brede benadering van babyslaap uit te leggen, waar ik zo trots op was, bracht me niet meer de vreugde die het ooit deed.

Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn tijd als slaapconsulent. Interessant genoeg stelde mijn werk in het veld me in staat het belang te zien van en een passie te krijgen voor iets buiten de babyslaap: medelevend en ondersteunend ouderschapdat is de nieuwe focus van mijn sociale media-account (wat je kunt vind hier, als je nieuwsgierig bent). Ik ben gepassioneerd over ouderschap vanuit een plaats van empathie en begrip, in plaats van oordeel en intolerantie, om voor onze kinderen te modelleren dat we verschillende paden kunnen bewandelen, maar elkaar toch ondersteunen in het proces. Dus of je nu samen slaapt of slaapt, puree gebruikt of baby-led-spenen, zachte opvoedingspraktijken of Triple P gebruikt, weet dat je wordt ondersteund bij het beslissen wat het beste is voor je gezin.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   kinderboetiekbunny.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart