Do You Know The Muffin Man-teksten (en waar het nummer eigenlijk over gaat)

Kinderen zijn dol op dit klassieke kinderliedje en vinden het leuk om leuke acties te bedenken. Plus, hier is waar het eigenlijk over gaat voor het geval ze vragen wie de Muffin Man is.

Foto: iStockphoto

Begin met het zingen van het nummer “Do you Know the Muffin Man?” en het zal ongetwijfeld tot meer vragen leiden. Zoals: Wie is de Muffin Man? En waar is Drury Lane?

De basis van memes, TikTok-video’s en de hilarische verhoorscène in de animatiefilm Shrek, “Ken jij de muffin man?” Het is onwaarschijnlijk – zoals sommigen beweren – een waarschuwing voor kinderen over een 16e-eeuwse seriemoordenaar die kinderen lokte met een muffin vastgebonden aan het uiteinde van een touwtje. (Wat een griezelige stadslegende!)

In plaats daarvan gaat dit klassieke kinderrijmpje, dat voor het eerst werd vastgelegd in een Brits manuscript in 1820, hoogstwaarschijnlijk over de 19e-eeuwse bakkers die van deur tot deur gingen om Engelse muffins te verkopen, net zoals melkboeren flessen melk afleverden. Drury Lane, waar de Muffin Man woont, is een doorgaande weg die grenst aan Covent Garden in het centrum van Londen.

Als je ‘Do You Know the Muffin Man’ zingt? met je kinderen, zing samen of probeer een call-and-response-indeling waarbij je de eerste vier regels zingt en zij reageren door de tweede set van vier regels te zingen. Nu je weet wie de Muffin Man is, kun je naar waarheid en eerlijk zingen als je antwoordt op de vraag: “Ken je de muffinman?”

O ken je de muffinman,
De muffinman, de muffinman.
O ken je de muffinman,
Wie woont er in Drury Lane?

O ja, ik ken de muffinman,
De muffinman, de muffinman,
O ja, ik ken de muffinman,
Die in Drury Lane woont.

Dit artikel is oorspronkelijk online gepubliceerd in juli 2013.

Verwant:

Songtekst van Ik ben een kleine theepot

Teksten om te zoomen, zoomen, zoomen

Tekst van Brahms Lullaby

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   kinderboetiekbunny.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart