Scholen beginnen eindelijk lactatiepods te installeren en we zijn er dol op

Je hebt deze futuristische pods misschien gezien op luchthavens, maar nu is er een voor studenten en docenten die privé willen verplegen of afkolven aan de Universiteit van Toronto, Mississauga.

Openlijk borstvoeding geven in het openbaar wordt tegenwoordig niet als schandalig beschouwd. Zelfs paus Franciscus moedigde moeders aan om openlijk verpleegster in de kapel een paar jaar geleden, na een lange geschiedenis van hen naar de badkamer te dwingen om hun kleintjes te voeden.

Maar het was niet altijd zo. Vroeger was het vrij gebruikelijk voor moeders om zich voor te schamen voor borstvoeding als ze niet volledig bedekt waren. Enkele jaren geleden, na een paar spraakmakende incidenten waarbij moeders werd gevraagd een openbare ruimte te verlaten tijdens het geven van borstvoeding, lanceerde de stad Toronto een campagne om mensen te laten weten dat borstvoeding een mensenrecht is, en het maakte een groot verschil.

Ondanks het groeiende bewustzijn van borstvoeding en borstvoeding en een groeiende openheid voor het feit dat baby’s moeten eten, of het nu uit de fles of de borst is, is het voor ouders niet altijd gemakkelijk om een ​​comfortabele plek te vinden om hun baby’s of melk wegpompen van huis. Voor studenten, die vaak niet dezelfde mogelijkheden hebben om met hun baby’s thuis te blijven met ouderschapsverlof, kunnen comfortabele plekken om hun baby’s te voeden of melk af te kolven bijzonder belangrijk zijn.

De campus van de Universiteit van Toronto, Mississauga (UTM) werkt eraan om deze leemte aan te pakken. Het werd onlangs de tweede post-secundaire instelling in Canada (na Toronto’s Humber College) die een Mamava-lactatiepod aan haar studenten aanbiedt.

Misschien heb je al eerder een lactatiecapsule gezien, misschien op een luchthaven of in een winkel. Het zijn vrijstaande ruimtes die een schone, comfortabele en privé-optie bieden om borstvoeding te geven of af te kolven.

Hoewel U of T op alle drie de campussen al een aantal geïdentificeerde plekken biedt om te voeden en te pompen, zijn de opties niet altijd uitnodigend of toegankelijk. Vaak zijn de voorgestelde locaties gebonden aan 9-5 kantooruren, dus dat zijn ze niet nuttig voor veel studenten, inclusief degenen die avondlessen volgen. Voor ouders die melk afkolven, kan dit in het openbaar een beetje onhandiger zijn, omdat ze apparatuur en een stopcontact nodig hebben.

“Pre-COVID hadden we een dringend verzoek om vrijwel onmiddellijk middelen te vinden voor een student, omdat we ‘s avonds geen plekken beschikbaar hadden”, zegt Kaye Francis, manager van het Family Care Office, in een recent artikel over de website van de universiteit. “We zijn op zoek gegaan naar nieuwe opties.” De pod staat open voor studenten, medewerkers en zelfs voor degenen die de campus bezoeken voor workshops of vergaderingen.

De installatie van de Mamava-pod is een nieuwe stap voorwaarts in het streven van UTM om een ​​inclusieve omgeving voor iedereen te bieden. Eén pod op één locatie is natuurlijk nog maar het begin, zegt Jennifer Hartman van het communicatiebureau bij UTM. “Aangezien studenten sinds februari 2022 geleidelijk terugkeren naar de campus, zullen we dit jaar meer informatie krijgen over reacties op de pod en de frequentie van het gebruik van de pod”, zegt ze. “De behoefte aan extra pods (op UTM of een van de andere twee campussen) zal worden bepaald op basis van het gebruik van deze pod en feedback van de universitaire gemeenschap.”

De Mamava-pod wil comfortabel zijn, biedt volledige privacy, is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over twee banken, stopcontacten, een spiegel, verlichting, planken, een Bluetooth SmartLock en een laadstation. De toegang is gratis en wordt gecontroleerd door de Mamava-app, beschikbaar in de App Store of Google Play, wat betekent dat het is ontworpen voor autonome toegang. Er is geen afspraak nodig en toegang is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, met meldingen via de app die u laten weten wanneer het apparaat beschikbaar komt.

Borstvoedende en borstvoedende ouders moeten hun baby’s kunnen voeden of melk kunnen afkolven wanneer en waar maar ook ze willen, maar iedereen is anders en sommigen geven nog steeds de voorkeur aan volledige privacy. Pods zoals UTM’s geven ouders meer opties en meer flexibiliteit. Post-secundaire scholen in heel Canada, let op!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   kinderboetiekbunny.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart