Deze kapsalon in het ziekenhuis verwent NICU-ouders op de liefste manier

Nadat ze zelf tijd in de NICU had doorgebracht, greep haarstylist Sarah Pulley de kans aan om samen met Ronald McDonald House Charities een “Beauty Bar” in het ziekenhuis te openen.

Ouder worden kan een grote en enge aanpassing zijn, zelfs als de bevalling en bevalling soepel verlopen, en het wordt des te moeilijker gemaakt voor ouders van baby’s in de neonatale intensive care afdeling (of NICU). Sarah Pulley heeft daar zelf tijd doorgebracht en probeert het leven van NICU-ouders een beetje gemakkelijker te maken door ze te verwennen in haar kapsalon in het ziekenhuis.

Dat klopt, Riley Children’s Health in Indiana heeft een “schoonheidsbar” gelanceerd in een van de twee familiekamers, het aanbieden van haardiensten aan de ouders van NICU-baby’s. Pulley, eigenaar van de plaatselijke salon Three Seventeen Hair Design, maakte van de gelegenheid gebruik om het initiatief te leiden. Naast het aanbieden van haar eigen haarstylingvaardigheden, schonk ze een stoel van haar salon en kreeg ze haar distributeur zover om meer dan $ 150 USD aan haarverzorgingsproducten te doneren.

Foto: met dank aan Ronald McDonald House Charities of Central Indiana

“We zijn heel bekend met die muren”, vertelde de 34-jarige aan Vandaag Ouders toen ze sprak over haar eigen ervaring bij Riley, waar haar dochter Amelia werd overgebracht nadat ze als pasgeborene een virus had opgelopen – in totaal vier maanden tussen twee verschillende NICU’s.

Nadat ze zich zeer bewust was geworden van de stress en ontberingen waarmee ouders met NICU-kinderen worden geconfronteerd, werd Sarah vorig jaar vrijwilliger in de Ronald McDonald House Family Room van het ziekenhuis, waar ze afgelopen september hielp bij het openen van de Beauty Bar.

Familiekamers in ziekenhuizen zijn een van de drie programma’s die Ronald McDonald House Charities heeft opgezet om gezinnen met zieke kinderen te helpen. Ze bieden ook mobiele gezondheidsdiensten die gemeenschappen rechtstreeks bezoeken, en huisvestingsfaciliteiten voor gezinnen die zich in de buurt van ziekenhuizen bevinden.

Bij Riley geeft de Beauty Bar ouders van baby’s met een hoog risico wat welverdiende rust in een dutje, een kans om te decomprimeren in een HydroMassage-stoel, en veel vers fruit en mueslirepen om van te snacken.

Een kapper praat met een klant die in een salonstoel zit.

Foto: met dank aan Ronald McDonald House Charities of Central Indiana

En een paar keer per maand geeft Katrol een beetje extra zelfzorg aan postpartum moeders en hun partners. “We shamponeren, föhnen en geven hoofdhuidmassages op de tweede woensdag van elke maand,” zei ze, en legde uit dat je op de NICU “alle besef van jezelf verliest.” Dus met een beetje ruimte waar je voor jezelf kunt zorgen en zelfs een beetje verwend kunt worden, kom je een heel eind.

“Er is iets met de connectie tussen moeders en de kracht van aanraking,” voegde Pulley eraan toe, en legde uit dat haar tijd in de Beauty Bar net zo speciaal voor haar is als voor de ouders ze helpt.

Ze gelooft ook dat het delen van haar verhaal troost kan bieden aan ouders die het moeilijk hebben. “Er is hoop in mijn verhaal omdat mijn dochter het goed doet,” legde ze uit, terwijl ze andere ouders met kinderen op de NICU een paar bemoedigende woorden aanbood: “Je hebt dit.”

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   kinderboetiekbunny.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart